top of page

Anıt Tasarımı Projesi

PLN 1124 Şehir Coğrafyası

    Åžehir CoÄŸrafyası dersi kentleÅŸme ve kentsel büyüme, ÅŸehir coÄŸrafyasında kavramlar ve kuram, kentsel fonksiyonlar, merkezi yerler kuramı, yerleÅŸme kademelenmesi, merkezi iÅŸ alanı, konut alanları, sanayinin yerseçimi gibi kavramları esas alan bir içeriÄŸe sahiptir.

    Ders kapsamında verilen sunum ödevinde ''Konut ve Yakın Çevresinde Radburn Sistemi'' konusu ele alınmıştır. Hazırladığım sunumu aÅŸağıda görebilirsiniz ;)

 

PLN 1164 Harita Bilgisi

    Harita Bilgisi dersi; harita, harita türleri ve haritaların temel özellikleri, ölçü birimleri, eÅŸyükselti eÄŸrileri, arazi kesiti ve haritayı üç boyutta algılama, temel kartografik iÅŸaretler ve harita okuma, projeksiyonlar ve koordinat sistemleri, arazi düzenleme ilkeleri ve kot düzeltme, GPS kullanarak ölçme gibi konuları esas alan bir içeriÄŸe sahiptir.

    Ders kapsamında verilen  ödevde ''TopoÄŸrafyaya Kazı ve Dolgu Yoluyla Müdahale'' konusu ele alınmıştır. Ödev; ders yöneticisinin belirlediÄŸi eÄŸimli bir arazide konumlanacak yerleÅŸim alanı için kot düzeltme iÅŸlemini kapsamaktadır. Ödev sonunda bir adet düzelmiÅŸ kotları gösteren maket, ve bir adet ödev yapım aÅŸamasını gösteren rapor teslim edilecektir. Hazırladığım ödevi aÅŸağıda görebilirsiniz ;)

 

Gazi Bulvarı (Sokak Analizi)

   Temel Tasarım Dersi kapsamında verilen ilk projemiz sayılan ödevdir. 6 kiÅŸilik gruplar ÅŸeklinde hazırlanmıştır. Ele alınan sokak detaylı bir ÅŸekilde incelenip bir nevi kimlik analizi yapılacaktır. Gerek soyutlamalar gerekse kolajlar ÅŸeklinde hazırlanacak paftalar teslim edilecektir. Ayrıca sokağın tanıtımı sayılacak nitelikte olan kısa film veya slayt hazırlanacaktır. 

   Ben ve grup arkadaÅŸlarımın hazırlamış olduÄŸu 'Gazi Bulvarı' analiz paftalarımızı aÅŸağıda görebilirsiniz, ayrıca tanıtım videosunu linke tıklayarak izlemeniz mümkün ;)

    2013-2014 Bahar Yarıyılı Mekan ve Tasarım Dersi I.Ara Jüri

    Plastik ÖÄŸe Tasarımı Projesi bireysel olarak yapılmıştır. Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe YerleÅŸkesi içerisinde yer alan Mimarlık Fakültesi yakın çevresine konumlanması planlanan, mimarlık fakültesi bünyesinde yer alan bölümleri anlatacak nitelikte bir anıt tasarımı yapılması istenmiÅŸtir.

    Yapmış olduÄŸum tasarım paftaları ve maket fotoÄŸraflarını aÅŸağıda görebilirsiniz ;)  

    2013-2014 Bahar Yarıyılı Mekan ve Tasarım Dersi II.Ara Jüri

    Çalışma alanı Åžirinyer Pazar Yeri ve Åžirinyer Parkını kapsamaktadır. Proje 4'er kiÅŸilik gruplar halinde yürütülmüÅŸtür. Çalışma alanı yakın çevresinde yapılacak olan analizlerin başında 'Lynch Analizi' gelmektedir. Genel olarak kentsel yapının okunması, analizleri ve anlatıcı soyutlamaları esas alan bir projedir.

    Ben ve grup arkadaÅŸlarım temayı 'Hareketlilik' olarak belirledik.  Bu kapsamda hazırladığımız paftalarımızı aÅŸağıda görebilirsiniz ;)

Åžirinyer Analizi Projesi

    2013-2014 Bahar Yarıyılı Mekan ve Tasarım Dersi Final Jüri

    Çalışma alanı Åžirinyer Pazar Yeri ve Åžirinyer Parkını kapsamaktadır. Proje 2'ÅŸer kiÅŸilik gruplar halinde yürütülmüÅŸtür. Çalışma alanına yeni bir aktivite yeni bir kimlik yüklenecektir. 

    Ben ve grup arkadaşım temayı 'Forum Åžirinyer' olarak belirledik.  Bu kapsamda hazırladığımız paftalarımızı aÅŸağıda görebilirsiniz ;)

Forum Åžirinyer Projesi

PLN 1124
PLN 1164
Gazi Bulvarı
bottom of page